2009-02-28 04:36:00• hírek • Szatmár.ro

Ízletes almatorta

Hozzávalók: a tésztához: 13 dkg vaj, 7, 5 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 csipetnyi só és egy egész tojás; a töltelékhez: 1 kg alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor szükséges.

A 12 dkg vajat, a cukrot és a sót krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet is. Ezt alaposan összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, négy egyenlő részre vágjuk, a darabokat egymásra helyezzük, majd ismét három-négy részre osztjuk.

Ezt a műveletet legalább háromszor megismételjük, majd a tésztát hűvös helyen egy órát pihentetjük.

Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd kivajazott tortaformába helyezzük úgy, hogy körben kis szegélyt képezünk belőle. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd ezt követően levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük. Közben a meghámozott almát közepes kockákra vágjuk és forró vajon a fele cukorral megpirítjuk.

Amikor megpuhult a sült tésztára halmozzuk, meghintjük a cukor másik felével, és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Tálalás előtt meghintjük vaníliás cukorral. Nem csak ízletes, de nagyon mutatós desszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: